Почина съпругът на Кейт Гарауей


Н. Гавазов

Почина съпругът на Кейт Гарауей

Кейт Гарауей обяви смъртта на съпруга си Дерек Дрейпър на 56-годишна възраст.

Дрейпър - автор и бивш съветник на Лейбъристката партия - се зарази с коронавирус през март 2020 г. и бе поставен в изкуствена кома.

Болестта опустоши тялото му, оставяйки го прикован към леглото и неспособен да говори гладко, а когато най-накрая му бе позволено да се прибере през април 2021 г., той имаше нежеланото отличие да бъде пациентът с COVID с най-дълго време, прекарано в болница в страната.

През декември Дрейпър бе приет отново в болница след сърдечен арест и почина по-рано днес с Гарауей до него.

Водещият на Good Morning Britain написа в Instagram: "Тъжно ми е да ви съобщя, че любимият ми съпруг Дерек почина. Както някои от вас може би знаят, той бе критично болен след сърдечен арест в началото на декември, което от щетите, нанесени от Covid през март 2020 г., доведе до допълнителни усложнения.

Дерек бе заобиколен от семейството си в последните си дни и аз бях до него, държайки ръката му през последните дълги часове и когато почина.

Имам още много да кажа и, разбира се, ще го направя след време, но засега просто искам да благодаря на всички медицински екипи, които се бориха толкова усилено, за да го спасят и да направят последните му моменти толкова удобни и достойни, колкото е възможно.

Изпращам толкова много любов и благодаря на всички вас, които толкова щедро дадохте на семейството ни толкова много подкрепа. Почивай кротко и мирно сега Дерек, любов моя, бях толкова щастлив да те имам в живота си".

Дрейпър остави съпругата Кейт и двете им деца.

  Сподели
224