Арестуваха бившия шеф на футболната федерация на Турция


Н. Гавазов

Арестуваха бившия шеф на футболната федерация на Турция

Турската полиция задържа президента на Трабзонспор Садри Шенер и бившия председател на местната футболна федерация Махмут Йозгенер по обвинения за манипулиране на изхода на мачове, съобщи новината Haberturk. По този начин броят на заподозрените, които попаднаха зад решетките, нарасна до 62 души. Според информацията, задържането на футболният бос е станало само час след решение на съда, според което президентът на Фенербахче - Азиз Йълдъръм, трябва да остане в затвора заради повдигнати обвинения за манипулиране на изхода на футболни срещи и ръководенето на криминална организация.

Телевизия CNN Turk също потвърди информацията и допълни, че Шенер е в списъка с 22-а души, които трябва да бъдат задържани от полицията във втората вълна от арести.

Полицията арестува изненадващо и бившия председател на Турската футболна федерация Махмут Йозгенер в дома му Измир. Сред останалите, които бяха арестувани в понеделник, са бившият вратар на Анкарагюджю - Сердар Кулбилдж, бивш член на борда на директорите на клуба и други.

 

  Сподели
119