Хартс изхвърли от отбора си педофил


Н. Гавазов

Хартс изхвърли от отбора си педофил

Едва започналият своята кариера 20-годишен полузащитник на Хартс Крейг Томсън е изправен пред заплахата да я завърши предсрочно, след като единбургския клуб обяви, че играчът, който по-рано бе признат за виновен в сексуални престъпления спрямо непълнолетни момичета е изключен от отбора за неопределно време.

По-рано този месец Томсън, който има 52 изиграни мача за Хартс, бе признат за виновен в склоняване към интимна близост чрез социалната мрежа на две момичета на 12 и 14 години и глобен с 4 000 паунда за „непристойно поведение". Играчът призна напълно вината си и поднесе своите извинения към момичетата и техните родители, както и към клуба и неговите фенове, което накара ръководството на „сърцата" да обявят в петък, че полузащитника може да пристъпи към тренировки.

Неочаквано за себе си обаче, клубът от „Тайнкасъл" се оказа под огромен натиск от страна на обществеността и фондацията Charity Children 1 st, които подложиха на критика това решение на Хартс.

Нещата станаха още по-сложни за „Сърцето на Мидълтън", след като един от спонсорите на клуба - компанията MacBWater се отказа от по-нататъшно сътрудничество и едностранно прекрати договора си с Хартс, а обществеността в Единбург на няколко пъти напомни чрез медиите на ръководството, че един от първите футболни клубове в света винаги е бил носител на семейните традиции и връщането в отбора на педофил е в ущърб на отбора.

В крайна сметка, тази вечер на свое заседание, ръководството на Хартс промени решението си от петък и отново изключи Томсън от отбора.

 

  Сподели
80