Реферът на Ривър Плейт - Белграно получил смъртни заплахи


Н. Гавазов

Реферът на Ривър Плейт - Белграно получил смъртни заплахи

Реферът Серхио Песота, който ръководеше баража между Ривър Плейт и Белграно за класиране в аржентинската Примера Дивисион е получил смъртни заплахи от феновете на столичния клуб, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, Ривър загуби елитния си статут и изпадна в Б Насионал, след като на реванша завърши 1:1 със своя съперник от Кордоба. Това предизвика вълнения и безредици по улиците на Буенос Айрес, като само намесата на полицията предотврати по-нататъшно ескалиране на напрежението.

В своя доклад от мача реферът е описал отправените заплахи към него, като аржентинският футболен съюз тепърва ще се занимава със случая. Съдията е описал, че е бил принуден да свири края на мача преждевременно, тъй като не се е чувствал сигурен за живота си.

„Ако не отсъдиш дузпа за нас, няма да си тръгнеш жив от стадиона. Свири дузпа за нас, или ще те убием", крещели фенове на Ривър към съдията.

Очевидно Песота се е стреснал от заплахите, тъй като като през втората част отсъди дузпа за домакините, но голмайстора на отбора Мариано Павоне пропусна от бялата точка.

 

  Сподели
82