Гръцката прокуратура разследва Тевес


Н. Гавазов

Гръцката прокуратура разследва Тевес

Капитанът на Манчестър Сити Карлос Тевес бе замесен в скандал с манипулиране на футболен залог в среща на отбора му с Арис Солун, която бе част от 1/16 финалите на турнира Лига Европа през сезон 2010/11, съобщава АР . Според информацията, гръцката прокуратура е започнала разследване по случая след подслушан разговор, в който Костас Мендринос от гръцкия клуб твърди, че аржентинският нападател, в правото си на капитан на Сити, ще му преотстъпи правото да стартира играта от центъра без обичайно тегления жребий за това.

Повод за подозренията дава необичайно направен залог за 6000 паунда, че именно гръцкият отбор ще изпълни началния удар в срещата. Допълнителни съмнения буди и фактът, че Тевес и играчът на гърците Нери Кастийо са бивши съотборници в тима на Сити.

Говорител на отбора от Манчестър побърза да излезе със специално изявление по случая, уверявайки, че капитанът на „гражданите" няма нищо общо с подозрителния залог.

„Невъзможно е Тевес да бъде част от уговорката. Карлос никога не би приел подобно нещо, дори и ако е получил предложение от гърците", заяви представителят на тима.

 

  Сподели
89