Роналдиньо отново попадна в полезрението на правосъдието


Н. Гавазов

Роналдиньо отново попадна в полезрението на правосъдието

Бившият бразилски национал Роналдиньо отново попадна в полезрението на бразилското правосъдие. Бившата звезда на Барселона трябваше да се яви в съда по-рано тази седмица по дело за измама, свързано с компания за криптовалута, според Ole.

Роналдиньо е обвинен, че е партньор в компания, която отговаря за управлението на продажбата на криптовалути и обещава дневна печалба от 2%. Компанията обаче блокира сметките и не изплати парите на инвеститорите. През 2020 г. бе заведен групов иск срещу Роналдиньо , изискващ обезщетение от инвеститорите в размер на около 56.5 милиона евро.

Компанията се казва 18kRonaldinho. Първоначално бе заявено, че фирмата е специализирана в бизнеса, свързан с бижута и часовници. Но според прокуратурата тя се е отдалечила от този бизнес, преквалифицирайки се във финансова пирамида, свързана с криптовалутите. Защитата на Роналдиньо твърди, че клиентът й всъщност е бил жертва на компания, която е използвала неговия образ и име незаконно, без надлежно разрешение.

По един или друг начин бразилецът, заподозрян в участие в измамата, бе призован да даде показания, но не отговори на получените две призовки, позовавайки се на логистични затруднения. В случай на ново неявяване, според бразилските медии, бившият футболист може да бъде поставен в ареста.

Това не е първото наказание на Роналдиньо. През март 2020 г. той бе задържан, след като бе арестуван от парагвайската полиция за показване на фалшиви паспорти.

  Сподели
298