Скандалът с уредени мачове в Италия излиза извън страната?


Н. Гавазов

Скандалът с уредени мачове в Италия излиза извън страната?

Нови разкрития по скандала с уредените мачове в Италия станаха ясни вчера, след като наскоро освободения от домашен арест Джузепе Синьори бе замесен във връзки с букмейкър от Сингапур, който е действал чрез бившия играч на Интер, Парма и Рома Луиджи Сартор. Ссчетоводителят на Болоня Франческо Джаноне пък разкри на съдията по делото Салвини, че Синьори е участвал в много повече от една среща за уговаряне на финансовите параметри за мачовете.

„Той се грижеше за чековете, които идваха от Сингапур, както и за банковите сметки", заяви Джаноне.

Букмейкърът от Пескара Масимо Еродиани също потвърди информацията, че Синьори има връзка със заложна къща в в азиатския град-държава Сингапур.

В същото време стана ясно, че 41-годишният треньор от Малайзия Суфиа Нгаха бе арестуван рано тази сутрин и обвинен в договаряне на срещи от турнира за Купата на президента на Малайзия. Арестът е извършен във връзка със задържането на друг малаизийски специалист, който е имал отношения с гражданин от Сингапур - собственик на незаконна букмейкърска къща, като сингапурецът от своя страна се е намирал в близки отношения с италиански клубове.

 

  Сподели
213