Доживотна забрана за Лучано Моджи


Н. Гавазов

Доживотна забрана за Лучано Моджи

Бившият президент на Ювентус Лучано Моджи бе наказан до живот да не се занимава с каквато и да е футболна дейност. Въз основа на собствено разследване на скандала "Калчополи" 2006 г., италианската футболна федерация (FIGC) и дисциплинарната комисия към нея, реши да накаже с лишаване от всички дейности свързани с футбола Моджи и заедно с него бившия директор на Ювентус Антонио Гираудо, както и бившия заместник-председател на FIGC Иноченцо Мацини, съобщава ANSA.

Комисията, председателствана от Серджо Артико, обяви, че „тримата завинаги се изключват от футбола".

"Сериозността на фактите във връзка с поведението на Моджи са констатирани и основателни. По наше мнение, решението на дисциплинарната комисия е важно и служи за да подчертае факта, че обвиненията срещу Моджи са изключително тежки", се казва в изявление на комисията.

Това означава, че тримата няма да могат да заемат никакви длъжности в италианския футбол за цял живот. През 2006 година, те получиха петгодишна забрана за престъпната си роля в скандала Калчополи.

Заседанието на FIGC, което се състоя миналата седмица е продължило шест часа и е протекло много бурно, след като федералния прокурор Стефано Палаци поиска максималното наказание. Резултатите от това заседание бяха обявени тази вечер. Според неофициална информация, Моджи ще обжалва решението.

 

  Сподели
125