Африканските шамани снели проклятието от Гуардиола


Н. Гавазов

Африканските шамани снели проклятието от Гуардиола

Агент Дмитрий Селюк, представляващ интересите на бившия полузащитник на Манчестър Сити Яя Туре, заяви, че африканските шамани са премахнали проклятието от мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола за Шампионска лига.

Туре е истинска легенда на Сити, но в последния си сезон на "Етихад" той изобщо не се разбираше с Гуардиола и само един път се появи като титуляр във Висшата лига.

Тогава Туре каза пред France Football, че Гуардиола е направил всичко възможно, за да "съсипе“ последния му сезон в клуба, и също така обвини Хосеп, че е предубеден към африканските играчи. А Селюк на свой ред заяви, че каталунецът има "африканско проклятие", което никога няма да му позволи да спечели Шампионска лига.

Този дългогодишен конфликт обаче вече е уреден. Туре и Селюк се извиниха на Гуардиола и също помолиха шаманите да премахнат проклятието, което отваря вратата на Сити да спечели тази Шампионска лига.

"Искам да се извиня за това, което се случи. Мисля, че е време да сложа край на тези оплаквания – и знам, че Яя се чувства по същия начин, защото той иска единствено Сити да успее.

Мога да кажа, че сега проклятието е премахнато от шаманите. И мисля, че Сити ще спечели Шампионска лига под ръководството на Пепе.

Те имат добри шансове да го направят тази година. Но каквото и да се случи, със сигурност ще спечелят Шампионска лига през следващите три години.

Помните ли, когато веднъж критикувах Сити, че не подариха на Яя торта за рождения ден?

Е, този месец е моят рожден ден и подаръкът ми е да премахна това проклятие. Всъщност се надявам Сити да направи требъл този сезон“, заяви Селюк пред Daily Mirror.

  Сподели
389