Кристиано Дони: Не съм участвал в нищо незаконно


Н. Гавазов

Кристиано Дони: Не съм участвал в нищо незаконно

Бившият италиански национал и капитан на Аталанта Кристиано Дони отрече да е вземал каквото и да е участие в договарянето на футболни срещи. Както е известно, италианската прокуратура започна мащабно разследване на лица свързани с незаконни залози и уговаряне на резултати в 18 мача от Серия А, Серия В и Лега Про, като в хода на разследването бе арестуван бившият италиански национал и звезда на Лацио Джузепе Сеньори. Под подозрение попадна и срещата от 30 кръг на Серия А Интер - Лече.

Прокуратурата смята, че Дони е замесен в уреждане на резултата в мача Аталанта - Пиаченца, който завърши при 3:0 за домакините, които по-късно спечелиха промоция за Серия А. 38-годишният играч обаче отрича да е замесен в каквито и да е незаконни действия.

„Кристиано Дони има изключително голямо доверие към органите на наказателното и спортно правосъдие в Италия и е сигурен, че ще бъде доказано, че той няма нищо общо с уговаряне на футболни срещи. По такъв начин, Дони смята, че името му ще бъде изчистено и той ще може да се съсредоточи изцяло в подготовката си за новия сезон", се казва в изявление на адвоката на Дони, цитирано от Sky Italia.

 

  Сподели
92