Прокуратурата в Италия разследва мач на Интер


Н. Гавазов

Прокуратурата в Италия разследва мач на Интер

Италианската прокуратура започна днес разследване на срещата от 30 кръг на Серия А Интер - Лече, която завърши при резултат 1:0 за домакините. Това е част голямата операция, която вчера бе предприета срещу тотомафията и незаконните залагания, в центъра на които се оказа, че стои бившият капитан на Лацио Джузепе Сеньори, който е използвал своя авторитет и е бил лидер на престъпна групировка, в която са замесени редица бивши и сегашни лица, занимаващи се с футболна дейност.

Днес стана ясно, че обект на разследването са още играчите на Асколи Винченцо Сомесе и Виторио Миколучи, както и капитана на Аталанта Кристиано Дони и бившият футболист на Фиорентина Мауро Брешан. Прокуратурата в Кремона е на мнение, че най-малко 18 мача в Серия А, В и Лега Про са били уредени.

Интересен е случаят със срещата Интер - Лече, която се игра на 20 март тази година. На нея е заложена сумата от 150 000 евро за победа с три гола разлика за „нерадзурите", но впоследствие мача завърши при резултат 1:0, като единственото попадение бе дело на Пацини в 52-та минута. Според прокуратурата, специално в този мач нещо е нарушило взаимодействието между организаторите на незаконните залози и плановете им за голяма победа на Интер са се провалили, което е довел до разкол в групата.

Обект на разследване са и мачове на Сиена и Аталанта, които спечелиха правото да играят в Серия А догодина, както и двубоят от 2 април в Серия А Бреша - Болоня, на който е заложено за резултат 3:1, както и завърши двубоя. Смята се също така, че по време на мача Аталанта - Пиаченца, който приключи при 3:0 за домакините, капитана на тима от Бергамо е влязъл в договорка със защитника на гостите Жервасон.

Прокуратурата смята, че това не са всички престъпници замесени в уреждане на футболни мачове и специален екип ще започне проверка на всички срещи през изминалата година в италианското първенство, които са обект на необичаен модел на залагания.

 

  Сподели
108