Бивш играч на Марсилия може да лежи 16 г.


Н. Гавазов

 Бивш играч на Марсилия може да лежи 16 г.

Бившият футболист на Марсилия Серхио Контрерас, по-известен като Коке, е изправен пред до 16 години затвор по обвинения в създаване на престъпна организация, която купува и разпространява наркотици в цяла Европа, съобщава RMC Sport.

Процесът по делото трябва да започне в понеделник в Малага. Испанските прокурори смятат, че 39-годишният Коке е ръководил организацията и е давал указания колко наркотици да се купят, на каква цена, откъде да се намерят и какъв тип превозно средство да се наеме за транспортирането им.

Ако съдът признае бившия футболист за виновен, тогава в допълнение към срока Коке може да бъде глобен с € 150 000. Общо 17 души са замесени в случая, включително братът на футболиста. Те са обвинени по различни членове в зависимост от ролята им в престъпната организация.

Коке бе арестуван за първи път за участие в трафик на наркотици през 2019 г. След това той прекара година и осем месеца в затвора и бе освободен условно, след като плати гаранция от 15 000 евро през юли 2021 г.

Като футболист Коке е известен с изявите си за Малага, Марсилия и Арис. Играл е и за отбори от Азербайджан, Индия и Боливия.

  Сподели
328