Публикуваха писмо, с намек за купуване домакинството на Мондиал 2022


Н. Гавазов

Публикуваха писмо, с намек за купуване домакинството на Мондиал 2022

Сканадалът, който тресе ФИФА продължава да набира скорост, след като вицепрезидентът и ръководителя на КОНКАКАФ Джак Уорнър, който получи забрана от Комитета по етика към ФИФА да се занимава с каквато и да е футболна дейност, разпространи до медиите част от своята кореспонденция с генералния секретар на организацията Жером Фалке, в която се намеква, че организационния комитет на Катар 2022 е купил домакинството на бъдещия Мондиал.

"На 18-и май, когато аз разбрах, че политическата борба между п Блатер и Мохамед бин Хамам излиза извън контрол, аз написах на генералния секретар на ФИФА Жером Фалке писмо, в което отбелязах: резултатите от изборите могат сериозно да разклатят арабския свят. И освен това исках да помоля Бин Хамам да се оттегли от битката за президентското място във ФИФА. На което Жером Фалке отговорил следното, цитирам го: "Никога не можах да разбера защо МБХ (Мохамед бин Хамам) реши да участва в тези избори. Може би си е мислил, че има шанс, или пък искаше да изрази своята неприязън към ЙЗП (Блатер). Или пък си е помислил, че може да купи ФИФА така, както изборите за домакинство на Световното първенство през 2022-а година.
Залагам на това, че той ще оттегли кандидатурата си. Може да го направи на 1-и юни с десетминутна реч. Излизайки на трибуната той може да каже, че пред Блатер се изправят нови предизвикателства.... бла-бла-бла... и да слезе под бурните аплодисменти. Ако го направи по-рано, означава, че е загубил. Мисля, че ако се яви на изборите, той може да вземе няколко гласа. Например 60 при поддръжката на CAF (Африканската футболна конфедерация). Аз не ви давам съвет, просто изказвам своето мнение за сложната ситуация", цитира АР думите на Уорнър.

 

  Сподели
82