Кварацхелия подкрепи протестиращите в Грузия


Н. Гавазов

Кварацхелия подкрепи протестиращите в Грузия

Нападателят на Наполи Хвича Кварацхелия подкрепи протестиращите в Грузия.

Напомняме, че вечерта на 7 март в кавказката република започнаха масови протести, свързани с това, че управляващата проруска партия "Грузинска мечта" прокара на първо четене в парламента законопроекта за "агенти за чуждестранно влияние". Този проектозакон е аналог на руския закон, с който се ограничава свободата на словото в страната-терорист.  

Проруското правителство на Грузия, което в последните години води активна антиевропейска политика и с охота обслужва режима на военния диктатор Владимир Путин, неочаквано прие законопроекта на 7 март, въпреки че по план той трябваше да се разгледа на 9 март.

Всички тези действия за ограничаване на свободата на словото от руските управляващи марионетки в Грузия предизвика критики от страна на демократичната общественост, а към недоволството се присъедини и Кварацхелия, който написа в акаунта си във Фейсбук: "Бъдещето на Грузия е в Европа".

Напомняме, че опозицията в Грузия, която е за членство на страната в Европейския съюз и НАТО, обеща всекидневни протести срещу управляващите, а президентът Саломе Зурабашвили заяви, че ще наложи вето на скандалния закон.

  Сподели
242