Алвеш имал връзка с изнасиленото момиче


Н. Гавазов

 Алвеш имал връзка с изнасиленото момиче

Кристобал Мартел, който е адвокат на бразилския защитник Дани Алвеш, разказа за нови подробности по наказателното дело, образувано срещу неговия клиент. Напомняме, че едно от момичетата, които на 30 декември бяха в един от клубовете в Барселона, където Алвеш също почиваше, обвини 39-годишния бразилец в сексуален тормоз.

В момента приоритетът на Кристобал Мартел е да подготви жалба, която да позволи на бразилския национал да напусне затвора. Адвокатът каза, че Алвеш е готов на всякакви мерки за контрол, включително висока сума гаранция, носене на електронна гривна или ежедневни посещения на правоприлагащите органи.

Освен това Мартел призна, че Алвеш е дал фалшиви показания, отричайки връзката си с жертвата, тъй като е искал да скрие изневярата от жена си. Адвокатът съобщи, че причината клиентът му три пъти да променя показанията си е именно в това. Алвеш обаче твърди, че всичко е станало по взаимно съгласие.

По-рано бе съобщено, че Дани Алвеш може да бъде осъден на лишаване от свобода за срок от четири до 12 години. Такъв срок е предвиден в съответствие с испанския закон "Да е да“ за сексуално насилие. Алвес бе задържан без гаранция, а мексиканският клуб Пумас прекрати договора с играча.

  Сподели
291