Адвокат: Всичко ще завърши със затвор за Алвеш


Н. Гавазов

Адвокат: Всичко ще завърши със затвор за Алвеш

Естер Гарсия Лопес, който е адвокат на жертвата на бившия футболист на Барселона Дани Алвеш, коментира хода на процеса за изнасилване на бразилския играч.

"Независимо как ще завърши делото, за мен е показателен начина, по който започна. Има някои публични личности, които се смятат за над доброто и злото, които смятат, че никой никога няма да повярва на момиче като моята клиентка. Много жени не съдят [изнасилвача], когато става въпрос за публична личност, поради емоционални и съдебни трудности. Но смятам, че в този случай всичко ще свърши там, където отива - надявам се да завърши със затвор. Арестът без гаранция вече е показателен.

Тя даде показания [по отношение на изнасилването] без никакво противоречие, което е рядкост. Много жени страдат от посттравматичен стрес и забравят подробностите, които по-късно си спомнят, а това не променя истината. Но в нейния случай това не се случи: тя си спомни всичко, от началото до края. Това, както и възможността Алвеш, който има благоприятно финансово състояние и двойно гражданство, да избяга, станаха решаващи за ареста му", заяви адвокат Гарсия Лопес.

Припомняме, че 39-годишен футболист може да бъде осъден на лишаване от свобода за срок от 4 до 12 години.

  Сподели
465