Жертвата на Алвеш отказала обезщетение


Н. Гавазов

Жертвата на Алвеш отказала обезщетение

Момичето, което обвини бившия защитник на Барселона и бразилския национален отбор Дани Алвеш в изнасилване и тормоз, иска наказанието за играча да е според закона, съобщава El Pais.

Съобщава се, че съдията е напомнил на жертвата, че в случай на осъдителна присъда тя има право на финансово обезщетение за наранявания и морални щети, но момичето е отказало това право. В същото време жертвата даде последователни показания, докато Алвеш се обърка и промени показанията си три пъти.

По-рано бе съобщено, че Алвеш може да бъде осъден на лишаване от свобода за срок от четири до 12 години.

В съответствие с испанския закон "Да, има да“, сексуалното посегателство носи затвор от четири до 12 години. Дани Алвеш бе задържан без право на гаранция, а мексиканският клуб Пумас разтрогна договора с футболиста.

По-рано едно от момичетата обвини Дани Алвеш, че е пъхнал ръката си под бельото й. Предполагаемият инцидент е станал на 30 декември в едно от нощните заведения. Самият Алвеш опровергава подобно развитие на събитията, съпругата му се застъпи за него, както и обкръжението на Дани, които казаха, че той е бил в нощния клуб твърде малко време.

  Сподели
416