Дани Алвеш ще бъде арестуван утре?


Н. Гавазов

 Дани Алвеш ще бъде арестуван утре?

Известният бразилски футболист Дани Алвеш ще бъде арестуван по обвинения в сексуално насилие. Задържането му може да стане в петък, 20 януари, информира Антена 3, позовавайки се на информация на журналиста Карлос Килес.

Според източника, адвокатите на Алвеш са били уведомени, че футболистът трябва да се яви в съда на 20 януари. Първо бразилецът ще даде показания, след което ще започне дело срещу него. На Дани ще бъдат взети отпечатъци, снимани от различни ъгли и картотекирани в полицейското управление. След това Алвеш официално ще получи статут на "разследван“. В съда прокурорът ще реши дали е необходимо да се наложи мярка за неотклонение на спортиста. Полицията настоява за ареста на бразилеца.

Припомняме, че вчера Върховният съд на Каталуния потвърди започването на разследване по обвинения в сексуално насилие срещу бразилския защитник Дани Алвес. Жена обвини 39-годишния спортист, който бе на почивка в Барселона, че е пъхнал ръката си под бельото й. Предполагаемият инцидент е станал на 30 декември. На 2 януари официално е подадена жалба в полицията. Футболистът и хора от обкръжението му отричат ​​обвиненията.

Дани Алвеш играе за мексиканския отбор Пумас. Преди това се състезаваше за Барселона. Той има 15 мача за каталунците  през сезон 2021/2022, в които отбеляза един гол и даде три асистенции.

  Сподели
954