Инфантино: Футболът загуби една от най-красивите си усмивки


Н. Гавазов

Инфантино: Футболът загуби една от най-красивите си усмивки

Президентът на ФИФА Джани Инфантино реагира на смъртта на бившия играч на Челси, Ювентус и Италия Джанлука Виали, който почина днес, 6 януари, на 58-годишна възраст.

"Футболът загуби една от най-красивите си и заразителни усмивки, тази на Джанлука Виали. Той имаше усмивката на човек, който играе и тренира, който постигна успех и помогна за развитието на много клубове. Той запази тази усмивка въпреки болестта си. Виали бе страхотен футболист и интелигентен човек.

Бе великолепен, винаги весел и караше всички около себе си да споделят радостта му. Неговата страст бе най-доброто въплъщение на футбола. Давам моята подкрепа за семейството и приятелите му“, заяви Инфантино.

Виали има 59 мача за Италия. С Челси той стана носител на ФА Къп, а също така спечели Купата на носителите на купи. Като част от Ювентус италианският нападател спечели Шампионска лига. Играл е още за Сампдория и Кремонезе.

В края на кариерата си като футболист Виали бе играещ треньор на Челси, помощник-треньор на италианския национален отбор и е водил Уотфорд. През лятото на 2022 г. Джанлука говори за борбата с рака и призна, че се страхува от смъртта.

  Сподели
445