Йорданка Христова подари Сърца червени на ЦСКА


В. Мухарски

Йорданка Христова подари Сърца червени на ЦСКА

Песента "Сърца червени" на Йорданка Христова е настоящият химн на ЦСКА. Ръководството на отбора обаче има за идея да смени патронната песен. Причина за това са хонорари и авторски права. Президентът на "червените" Димитър Борисов е наредил търсене на нов химн за тържеството на 28 май, което ще отбележи със закъснение 63-ата годишнина на ЦСКА.

Никой от авторите на "Сърца червени" обаче не призна да е искал хонорар. "От вас чувам, че съм искала пари. Пълна измислица", заяви пред "Стандарт" Йорданка Христова. "Нека хората се радват на песента още дълго време. Нямам никакви претенции. Този химн съм го изпяла като цесекарка, подарявам го на любимия ми отбор."
 
Певицата разказа прелюбопитна история от 1999 г., когато е създаден химнът. Евгени Димитров-Маестрото тогава е бил натоварен от ЦСКА и от Литекс със задача да измисли песни, с които двата тима да вдигнат съответно Купата и титлата на страната. Текстовете са на Ивайло Вълчев. Маестрото се обърнал към певицата, поради причината, че е знаел за нейните пристрастия към "армейците". Още тогава тя категорично е отказала да вземе пари.

Снимка: Aktualno

  Сподели
123