Менди разказа своята версия за изнасилванията


Н. Гавазов

Менди разказа своята версия за изнасилванията

Защитникът на Манчестър Сити Бенжамен Менди коментира обвиненията срещу себе си.

Футболистът отрече всички обвинения, че е изнасилвал жени и заяви, че всичко свързано със секса от тяхна страна е било доброволно.

Относно предполагаемата жертва, наричана в хода на делото "Номер 2", Менди обясни следното. През октомври 2020 г., след парти в бар, той, заедно с Луис Саа Маттури (негов предполагаем съучастник), покани няколко момичета в къщата си. Едно от тях започнало да снима клипове в дома си, а играчът я помолил да изтрие видеото, след което тя му подала смартфона си с предложение да го направи сам.

Менди твърди, че на екрана е видял снимка на момиче без дрехи, след което тя го е информирала, че има и други подобни снимки. Те са се съгласили да се оттеглят в спалнята на горния етаж и да ги наблюдават заедно.

Вратата на спалнята, според играча, се затваря със секретна брава, но може да се отвори отвътре с дръжка. "Тя можеше да си тръгне всеки момент“, каза Манди и добави, че момичето се е съгласило на орален секс и нищо повече.

"Шокиран съм, че съм обвинен в изнасилване и лишаване от свобода срещу нея. Сексът бе по взаимно съгласие. Не съм я спрял да си тръгне“, информира футболистът.

Относно "Номер 10", която твърди, че е била изнасилена от Менди и Матури през миналия август, футболистът каза, че всичко е било доброволно и се е случило в офиса му, който се заключвал със секретна брава, но се отключвал отвътре с дръжка.

"Ако искаше, можеше да си тръгне“, заяви Менди.

Той съобщи, че момичето се е съгласило на орален секс "и му е харесало". След това са правили секс по взаимно съгласие при условие, че тя използва контрацептиви. По-късно двамата си разменят съобщения в Snapchat и тя му изпраща снимка на таблета.

Менди отрече и думите на "Номер 4", която го обвини в изнасилване през юли миналата година. По думите му те си говорели и флиртували, по някое време разговорът се насочил към дупето на момичето, а сочената за жертва вдигнала роклята си, за да го демонстрира.

По-късно тя е посетила къщата на Манди, когато той се е намирал в киносалона си, предлагайки му да "довършат това, което започнахме“, имайки предвид секса.

"Тя каза, че би искала да ме опознае по-добре и да започнем връзка. Дадох да се разбере, че не се интересувам от връзка и се канех да си тръгвам. Тя ме спря и започнахме да се целуваме“, съобщи защитникът на Ман Сити, добавяйки, че след това са правили секс, в който момичето е участвало "охотно“. Вечерта двамата са се видели отново и тя се е държала любезно, според играча.

  Сподели
1009