Матераци: ФИФА ме направи лошото момче


Н. Гавазов

Матераци: ФИФА ме направи лошото момче

Марко Матераци разкри, че той се е помирил със своя съперник от Световното първенство по футбол през 2006 година Зинедин Зидан. Давайки интервю за списание So Foot, италианският защитник призна, че двамата са се здрависали за първи път след инцидента отпреди пет години, при който Зизу го удари с глава. Срещата, е станала случайно в Италия, при посещението на Матераци в хотела, където е бил отседнал бившия наставник на Интер Жозе Моуриньо и първият ход на помирението е направил италианецът.

„Аз протегнах ръка и му казах: „Слушай, съжалявам, че това се случи, всичко вече е свършило". Тогава той ми отвърна: „Не, не, няма никакъв проблем, не се притеснявай повече". Стиснахме си ръцете и това беше всичко", цитира списанието Матераци.

„Нещата стават красиви, когато са истински. Ние не се помирихме заради Блатер или ФИФА, а го направихме на паркинга пред хотела - срещнахме се като врагове и се разделихме като приятели", продължава защитникът.

„Но тогава бях несправедливо обвинен, а от ФИФА не ми позволиха адвокат и не ме допуснаха до комисията, когато тя обсъждаше инцидента. Те просто искаха да запазят доброто име на Зидан, а мен да ме изкарат лошото момче", допълва Матераци.

 

  Сподели
109