Арестуваха футболисти за обиди към рефер


Н. Гавазов

Арестуваха футболисти за обиди към рефер

В Грузия за нецензурни изказвания по време на футболен мач са задържани двама футболисти от елитния Олимпи Рустави. Става дума за Лексо Квахадзе и Лука Размадзе, а инцидента, заради който те са арестувани се случи по време на срещата със Зестефони, която беше част от 31 кръг на първенството на страната. В края на въпросният двубой, двамата започнали да обиждат главния съдия Гвантселадзе, заради което и поучили червени картони.

По-късно в полицията е постъпила жалба срещу футболистите, в която те били обвинени в „използването на нецензурни думи на обществено място".

На 3 май сутринта, органите на реда задържали двамата играчи в техните домове, а до края на деня те били изправени пред специален съд, който ги осъдил да заплатят сумата от сто лари (около 60 щатски долара), след което били освободени.

Според информацията, срещу футболистите е започнало разследване и от страна на Футболната федерация на Грузия и ако бъдат доказани за виновни, ще трябва да заплатят значително по-голяма глоба - около 350 щатски долара.

 

  Сподели
121