Треньор по фигурно пързаляне: Това е пушечно месо


Н. Гавазов

 Треньор по фигурно пързаляне: Това е пушечно месо

Заслужилият треньор на Русия по фигурно пързаляне Александър Жулин коментира новината, че фигуристите от руския национален отбор Дмитрий Алиев и Макар Игнатов са получили повиквателни за военна служба.

"Казаха, че ще повикат военнослужещи, които са преминали в запаса. Но това са хора, които нямат никакъв опит, така че става дума за пушечно месо“, заяви Жулин.

На 28 септември Алиев и Игнатов получават призовки за военната служба. Шампионът на Русия и Европа 2020 Алиев е на 23 години. Игнатов, сребърният медалист от националния шампионат е на 22 години. Трикратният олимпийски шампион, депутатът от Държавната дума Ирина Роднина посъветва спортистите да вземат призовките и да се явят във военкомата за вписване.

Напомняме, че на 21 септември диктаторът и военният престъпник Владимир Путин обяви началото на частична мобилизация в страната, въпреки че от началото на агресията срещу Украйна твърдеше, че няма да има мобилизация. Както винаги, Путин за пореден път излъга, включително с обещанието, че на фронта ще бъдат изпратени само мъже, които са служили в армията.

  Сподели
331