Билялетдинов получи призовка


Н. Гавазов

Билялетдинов получи призовка

Бившето крило на Евертън Динияр Билялетдинов бе призован в руската армия, въпреки че не отговаря на обявените в страната критерии за т.нар. частична мобилизация, която военният престъпник и диктатор Владимир Путин обяви на 21 септември.

Билялетдинов игра за Евертън от 2009 до 2012 г., след като бе купен по инициатива на Дейвид Мойс от Локомотив Москва за £9 милиона.

И въпреки че Динияр, който приключи кариерата си на играч през 2019 г., е на повече от 35 години, той все пак получи призовка за военната служба и ще бъде изпратен на фронта в Украйна, както съобщава бащата на бившата звезда на "карамелите".

"Динияр наистина получи призовка. Трудно е да се говори за емоции, защото той не е служил, въпреки че е отбил военна служба, но бе специфично, със спортен уклон. Това беше преди 19 години. Тоест, да, той положи клетва, но служи в спортната рота.

В закона все още пише - да се привикват хора до 35 години, а той е на 37, така че има някакво несъответствие. Сега ще се разбере дали тази призовка е правилна или е изпратена по-рано. Всичко може да се случи. Ако имаше обща мобилизация, тогава не трябва да се задават въпроси. Но президентът обяви за частична, така че всичко трябва да е по закон“, заяви Ринат Билялетдинов пред РИА "Новости“.

  Сподели
423