Оправдаха Росел по обвиненията в данъчни измами


Н. Гавазов

 Оправдаха Росел по обвиненията в данъчни измами

Сандро Росел бе освободен от обвинения в данъчни измами, печелейки второто си съдебно дело през последните четири години.

През 2019 г. бившият президент на Барселона бе оправдан за измама и пране на пари в размер на 20 милиона евро, обвинение, срещу което се бореше няколко години и прекара две години в затвора между 2017 и 2019 г.

През същата година Росел започна да води дело за данъчни измами, където прокурорът поиска две години и девет месеца затвор и глоба от 230 000 евро, както и забрана за получаване на безвъзмездни средства или публични средства за три години. Според Sport , Росел вече е оправдан по тези обвинения. Сега на Росел ще бъдат върнати 287 000 евро, които е платил на данъчната служба през 2019 г., сумата, за която е обвинен в измама, плюс лихвите.

През октомври Росел, Хосеп Бартомеу и Неймар ще бъдат изправени пред съда за корупция при трансфера им в Барса от Сантос. Ищецът моли Росел, който по време на сделката бе президент на Барселона, и Бартомеу, вицепрезидент на "блауграна" по това време, да бъдат осъдени на 8 години затвор.

  Сподели
218