Невил може да застане пред съда заради публикация


Н. Гавазов

 Невил може да застане пред съда заради публикация

47-годишният бивш защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил, който сега работи за британската телевизия, може да бъде наказан за публикация онлайн, в която обсъжда съдебните дела на бившия си съотборник Райън Гигс, съобщава BBC.

Вече е известно, че Невил трябва да се яви пред главния прокурор във връзка с публикация в социалните медии, която е направил по време на процеса за домашно насилие срещу бивш играч на Манчестър Юнайтед Райън Гигс.

Съдържанието на изтрития пост на Невил не е разкрито. Смята се, че има нещо общо с неуважение към съда. Говорителят на Гари отговори отчасти на твърденията на съда, като отбеляза, че публикацията на Невил е свързана със семейство Глейзър, което притежава Манчестър Юнайтед, а не с текущо съдебно заседание.

Съдията по делото Гигс смята, че Невил е лице с висок обществен профил и акаунтът му в социалните медии има 1.5 милиона последователи, така че публикацията му може да се разглежда като опит за влияние върху текущо наказателно производство и може да бъде неуважение към съда. Съответно случаят е изпратен на прокуратурата за разглеждане на евентуално наказателно преследване.

Припомняме, 48-годишният Райън Гигс е обвинен в нападение срещу бившата си приятелка Кейт Гревил и сестра й Ема с телесна повреда. Инцидентът е станал още през ноември 2020 г. Самият Гигс отрича вината си. В последното заседание журито не успя да излезе с присъда по нито едно от трите обвинения.

  Сподели
449