Рууни стана жертва на незаконно подслушване


Н. Гавазов

Рууни стана жертва на незаконно подслушване

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни заяви, че е бил уведомен от полицията за възможно хакерско проникване в неговия мобилен телефон, най-вероятно от страна на представители на медиите, съобщава новината АР, позовавайки се на съобщението, което се появи на личната страница на звездата в станалата толкова популярна сред футболистите социална мрежа Twitter.

„Детективи от Скотланд - Ярд ме посетиха и ми показаха няколко документа, от които стана ясно, че в телефона ми е проникнато и най-вероятно това е дело на представители на пресата", пише Рууни.

В момента британската полиция води разследване по отношение на изданието News of the World, за да се установи каква е ролята му в серията незаконни прихващания на гласови съобщения от мобилните телефони на различни знаменитости. В хода на разследването са арестувани трима журналисти, а от медията вече признаха, че практиката за незаконно проникване в телефоните е широко разпространена. Както е известно, през 2007 година двама служители на News of the World се озоваха в затвора, след като бяха уличени в подслушване на съобщенията между сътрудници в кралския двор на Великобритания.

 

  Сподели
128