В Англия развилнели се фенове набиха вратар


Н. Гавазов

В Англия развилнели се фенове набиха вратар

Вратарят на английския футболен клуб Бъри - Камерън Белфорд бе набит по време на дерби-срещата от 44 кръг на Лига Две с Честърфийлд. По време на въпросния двубой, в който един срещу друг излязоха първия и втория в класирането, запалянковци на домакините от Честърфийлд нахлуха на терена, преодолявайки полицейската охрана и тази на стюардите и нападнаха вратаря на гостите, който е бил ударен няколко пъти от разярен фен.

От полицията започнаха незабавно разследване на инцидента, като говорител на правоохранителната институция заяви, че нарушителят е задържан. В същото време, на официалният сайт на Честърфийлд бе публикувано обръщение към обществеността, да бъде оказана помощ в разкриването на тези запалянковци, които са атакували вратаря на гостуващия отбор. Според думите на директора на стадиона „В2net Stadium" Колин Нелист, ще бъде наложена забрана на развилнелите се фенове да посещават спортното съоръжение, като сроковете ще се уточняват допълнително.

22-годишният Белфорд бе ударен след едно от попаденията на Честърфийлд, а двубоят завърши с победа на Бъри с 3:2. Два кръга преди края и двата отбора обезпечиха преминаването си в по-горната дивизия ( Лига Едно), като Честърфийлд продължава да бъде лидер с 82 точки, а неговия конкурент е втори с 80 точки.

 

  Сподели
93