Страната на Роналдо иска 600 000 от адвоката на Майорга


Н. Гавазов

 Страната на Роналдо иска 600 000 от адвоката на Майорга

Нападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е готов да съди адвокат Катрин Майорга за около 626 000 долара, след като делото за изнасилване бе отхвърлено от Окръжния съд в Невада, съобщава Асошиейтед прес.

В съдебен документ адвокатът на Роналдо Питър Кристиансен моли окръжния съдия Дженифър Дорси да държи лична отговорност на адвоката на американката Лесли Марк Стовал и да възстанови съответната сума от него. Стовал има срок до 8 юли да даде отговор в съда.

На 10 юни съдия Дорси отхвърли иска на Катрин Майорга срещу Роналдо, заявявайки недобросъвестността на Стовал и неправилното използване на поверителни документи, които са били откраднати при воденето на делото, и също така, че Стовал е "прекрачил етичните граници на поведение, преди да заведе това дело и игнорира правилата на съда".

Процесът по делото Роналдо и Майорга започна през есента на 2018 г. Американката твърди, че португалският футболист я е изнасилил в хотел в Лас Вегас през 2009 г., а след това й е дал 375 хиляди долара за мълчание. Роналдо потвърди трансфера на пари, но отрече обвиненията за изнасилване.

  Сподели
533