Съпругата на Усик: Никога няма да простим на Русия


Н. Гавазов

 Съпругата на Усик: Никога няма да простим на Русия

Катерина Усик, която е съпруга на световния шампион в тежка категория Александър Усик, реагира на последните ракетните атаки на руските нацисти, при които загинаха мирни жители. Напомняме, че агресорът нанесе ракетен удар по търговски център в град Кременчуг, при който загинаха десетки мирни жители.

По данни на украинското разузнаване, ракетата е Х-22, изстреляна от бомбардировач Ту-22МЗ, който се е намирал в района на Курск. Съобщава се, че по-късно ще бъде обявено и името на пилота-терорист, извършил това престъпление, както и командирът, отдал заповед за нападението.

"Мразя всичко, което Рашка прави с нас и нашите хора. Никога няма да простим това. Разбити животи. Убийци", написа Екатерина в акаунта си в Instagram.

Както стана известно по-рано, към момента украинското разузнаване разполага с имената, адресите, социалните мрежи и телефонните номера на над 1400 руски нацисти -пилоти и артилеристи, които са извършили различни бомбардировки по жилищни сгради и цивилна инфраструктура в Украйна. Киев, с помощта на Израел и западни служби, вече сформира специален наказателен батальон, който ще действа на територията на страната-агресор и ще има за цел да отдаде нужното възмездие на военните престъпници. Уточнява се също така, че няма да остане ненаказан руски нацист за злодеянията си срещу мирното украинско население.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
654