Световен шампион: Санкциите повлияха на живота ми


Н. Гавазов

 Световен шампион: Санкциите повлияха на  живота ми

Световният шампион през 2015 г., трикратен европейски шампион на 110 метра с препятствия, руският атлет Сергей Шубенков говори за това как международните санкции са се отразили на живота му.

"Санкциите оказаха огромно влияние върху живота ми. Доходите ми спаднаха прилично, многократно. Всъщност не се оплаквам, защото и сега печеля достойно. Когато обаче има деца, парите отиват по единствения си път. Освен това цените се покачиха много.

Бях на тренировъчен лагер в Сочи март и сега, юни, идвам на едни и същи места да се храня, а там етикетите с цените се размазват с коректор и се пишат нови, а това е всеки ден и то наистина ме дразни. Но лятото започна, сезонът, това е всичко.

И като цяло всичко е много по-скъпо! А за мен сега понятието да ходя до аптека е да ходя в три аптеки (усмихва се). Едва след като мина през три аптеки по принцип намирам всичко необходимо. В спортната част има всичко, но стана много по-трудно за намиране. Преди това бе на всяка крачка, но сега трябва да търсите, да поръчвате“, заяви Шубенков.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

63