Сидорчук разказа как е измъкнал бременната си жена


Н. Гавазов

   Сидорчук разказа как е измъкнал бременната си жена

В края на март капитанът на Динамо Сергей Сидорчук стана баща за четвърти път. Съпругата му Анна му роди син. По-рано двойката имаше дъщеря Кира и близнаци Никита и Никол.

Четвъртото дете беше принудено да се роди извън Киев заради пълномащабната война, която фашистка Русия отприщи срещу Украйна. В интервю за Denisov TIME, Сидорчук припомни как е избягал от Украйна с бременната си съпруга.

"Сложността на ситуацията бе, че вече имаше приблизителна дата, съпругата вече се бе разбрала с лекаря, тя познава тази клиника и педиатрите. Всичко бе наред, но след 24 февруари имаше ступор. Ние не знаехме какво да правим. Съпругата ми не искаше да си тръгва и каза, че ще ражда в Киев.

За нас точката без връщане бе атаката срещу родилния дом в Мариупол. Тогава тя осъзна, че е твърде опасно. Буквално за един ден отидохме с автобус до Румъния. Там ни помогна старши- треньорът, внучката му също беше бременна. Един и същ лекар ни наблюдаваше.

Имаше много тежък период, осем дни не спах колкото трябва. Спях по час и половина до два на ден. Първата нощ, в която се наспах, вече бе в чужбина. И тя въздъхна, щом преминахме границата. Щеше да е трудно, ако бяхме сами.

Първата вечер седнахме на паркинга, там бяха Пятов, Кривцов, Матвиенко, Степаненко. Всичко бе по-лесно заедно, жените помогнаха на Аня, не й позволиха да се разпадне. След това се преместихме в базата, там имаше лекари и тя се почувства по-спокойна. Мисля, че благодарение на приятели всичко бе по-лесно.

Не исках да ходя никъде, всичко се случи за една нощ. В базата имаше една торба с неща и толкова. Имаше възможност президентът да изведе жена си и децата си. Той ми се обади и каза, че жена ми има нужда от мен и не трябва да оставам тук. Не искахме да си тръгваме, само това, което се случи в Мариупол, стана катализатор", заяви Сидорчук.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
237