Яремчук се извини за снимката си с Баста


Н. Гавазов

Яремчук се извини за снимката си с Баста

Нападателят на украинския национален отбор Роман Яремчук се извини за снимката с руския рапър Баста. След Евро 2020 Яремчук и Виталий Миколенко почиваха в Турция. Там се снимаха с Баста и се похвалиха със снимка в Инстаграм.

"Това бе голяма грешка, за която искам да се извиня на хората, които сега страдат от "руския свят." Не знам какво друго мога да кажа.

Наистина бе грешка и сега не слушам нито един руски певец. В националния отбор слушаме само украинска музика. Националният отбор се промени в това отношение, стана доста патриотичен", заяви Яремчук в предаването "Пряка Червона".

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
355