Украйна пусна сайт за загинали спортисти


Н. Гавазов

 Украйна пусна сайт за загинали спортисти

Украински спортисти също загиват заради пълномащабната руска агресия срещу Украйна. Спортният комитет на Украйна пусна уебсайт с информация за тях.

По официални данни, от 24 февруари са загинали 33 спортисти. Повечето спортисти загинаха в битка, докато изпълняваха различни задачи. Например спортистът Александър Сърбинов загина героично в района на Харков. 

Треньорът по вдигане на тежести Сергей Колоколов също взе оръжие по време на пълномащабна инвазия. Той бе ранен с опасност за живота.

Иван Бидняк, европейският вицешампион по тласкане на гюле, загина в боевете с руските нацисти в Херсонска област.

Напомняме, че на 24 февруари Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
806