Някои хотели в Катар не са готови да приемат гей-двойки


Н. Гавазов

Някои хотели в Катар не са готови да приемат гей-двойки

Редица хотели в Катар не са готови да приемат членове на ЛГБТ общността по време на Световното първенство по футбол през 2022 г. Такъв извод може да се направи от разследването на изданието SVT Sport.

Уебсайтът на ФИФА съдържа списък с 69 препоръчани хотела в Катар за настаняване по време на Световното първенство през 2022 г. Представители на SVT Sport се записаха за всеки от тях, представяйки се като гей двойка от Швеция, която иска да се настани в хотел. 56 хотела отговориха на това искане, останалите 13 пренебрегнаха съобщението.

От 56 респонденти три хотела отказаха да настанят ЛГБТ хора. В други 20 хотела те заявиха, че биха били готови да настанят ЛГБТ двойка, при условие че гостите крият ориентацията си – не се обличат ярко, не се гримират, не демонстрират отношенията си публично и други подобни. Един от хотелите отбеляза, че в него могат да се настанят ЛГБТ хора, но за публична демонстрация на нетрадиционни отношения гостите могат да бъдат предадени на полицията.

От 69 хотела в Катар, препоръчани на уебсайта на ФИФА, 33 хотела съобщиха, че могат лесно да настанят нетрадиционна двойка.

  Сподели
439