Шампион на Украйна загина в битка с руските нацисти


Н. Гавазов

 Шампион на Украйна загина в битка с руските нацисти

Многократният победител и медалист от украинското първенство по бягане на 400 метра и 800 метра Олександър Сърбинов загина в битка с руските нацисти в района на Харков. Това съобщи Министерството на младежта и спорта на Украйна.

"Олександър показа лична смелост и лоялност към военната клетва в защита на държавния суверенитет и териториалната цялост на Украйна. Героите не умират! Изразяваме нашите искрени съболезнования на родителите, близките и приятелите на войника“, се казва в изявление на Министерството на младежта и спорта на Украйна.

Напомняме, че на 24 февруари Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат да разрушават граждански обекти и да убиват цивилни хора, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
585