Британското правителство разкритикува шейх Мансур


Н. Гавазов

Британското правителство разкритикува шейх Мансур

Правителството на Обединеното кралство излезе с остра реакция на това, че собственикът на Манчестър Сити се присъедини към лидерите на Обединените арабски емирства при приемането на сирийския президент Башар ал Асад в тяхната страна. Това съобщава The Telegraph.

Отбелязва се, че външното министерство обвинява ОАЕ в подкопаване на шансовете за мир в гражданската война в Сирия след посещението на Асад в петък.

Активистът за правата на човека Никълъс Макгихан, основател на FairSquare и бивш старши сътрудник в Human Rights Watch, каза: "В светлината на санкциите срещу Роман Абрамович, действията на собственика на Манчестър Сити шейх Мансур, който приветства Асад в Абу Даби, трябва да бъдат още едно решение за вземане на решения от английската Висша лига".

Той беше последван от Клайв Ефърд, водещ член на избраната комисия по цифрови технологии, култура, медии и спорт и бивш министър. Той каза, че е "дълбоко обезпокоен" от факта, че шейх Мансур се е срещнал с "масовия убиец" Асад.

Посещението на Асад също така накара депутата Крис Брайънт, председател на Общопартийната парламентарна група, да се запита дали шейх Мансур е "правилният и овек да притежава футболен клуб“.

  Сподели
876