Евра призна, че е бил жертва на сексуално насилие


Н. Гавазов

 Евра призна, че е бил жертва на сексуално насилие

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Патрис Евра призна, че е бил сексуално насилван от учителя си на 13-годишна възраст.

40-годишният французин разказа за травмиращото си преживяване като тийнейджър в интервю, което даде пред The ​​Times за излизането на автобиографичната му книга "I Love This Game".

Евра си спомня как е бил малтретиран от учителя, при когото е останал да пренощува, за да не губи време по пътя към училище и обратно. Най-трудното за Патрис е било да каже на майка си какво се е случило.

"Разбира се, че бе съсипана. Това беше труден момент за мен. Все още не съм казал на някои от моите братя и сестри и близки приятели за това.

Не искам хората да ме съжаляват. Това е трудна ситуация. Една майка не очаква да чуе това от детето си.

Тя почувства, че нещо не е наред и ме попита защо не искам да прекарам нощта в къщата на учителя си. Едва когато навърших 40 години, й казах.

Това бе голям шок за нея. Тя бе много ядосана. Извини се. Тя каза: "Патрис, не трябва да пишеш за това в книгата си, това е лично". Но аз отвърнах: "Мамо, работата не е в мен, работата е в другите деца". Тогава тя се съгласи, тя разбра".

Знам, че тази книга ще промени начина, по който много хора мислят за мен, но аз съм повече от щастлив да говоря с хората. Станах по-добра версия на себе си. Приятелите ми ще кажат: "Представи си реакцията на света, помисли за натиска". Но най-големият натиск, който изпитах, бе когато казах на мама. Бе трудно даже да мисля за това.

На първо място майка ми каза: "Ако не го съдиш, аз ще го направя. Ако е все още жив, ще го убия". Тя бе бясна. Знам, че майка ми и членовете на семейството ми ще помислят за завеждане на дело. Но аз го зарових толкова дълбоко, че дори не мисля да съдя", заяви Евра.

  Сподели
324