Нападател на Палас плати компенсация на оглушал заради него


Н. Гавазов

Нападател на Палас плати компенсация на оглушал заради него

Нападателят на Кристъл Палас Одсън Едуард плати обезщетение в размер на 23 500 евро на мъж, който оглуши заради него с едно ухо.

Въпросният инцидент се случи през 2017 г., когато Едуард игра под наем в Тулуза от ПСЖ. Одсън бе осъден за насилие с оръжие, след като е стрелял с въздушна пушка в минувач.

Нападателят бе осъден на четири месеца условно и трябваше да плати 6000 евро първоначално обезщетение, но не го направи.

"На 11 февруари 2017 г. вървях спокойно в района на Буск в Тулуза, когато колата спря. Шофьорът отвори прозореца, мислех, че иска някаква информация. Вдигнах глава към прозореца - и тогава последва удар. Паднах на земята и ухото ми кървеше. Той ме погледна, не каза нищо и после тихо си тръгна.

Откакто започнахме процеса, Едуард се прави на мъртъв. Той не дойде в съда и не искаше да плати необходимата сума. Вече не чувам нищо с това ухо.

Президентът на Тулуза Дамиен Комоли се свърза с мен, обеща да помогне и предложи подкрепа. Той написа, че съжалява, че съм в това положение и че трябва да преживея физически и психологически последици. Той ми даде имейл адрес, принадлежащ на член на Кристъл Палас. И накрая всичко свърши", заяви жертвата за Daily Mail.

  Сподели
269