Бивш играч нa Милан спечели изборите за кмет на Тбилиси


Н. Гавазов

Бивш играч нa  Милан спечели изборите за кмет на Тбилиси

Каха Каладзе, който е кандидат от управляващата партия "Грузинска мечта - демократична Грузия“ и действащ кмет на столицата, спечели изборите за кмет на Тбилиси, според екзитпол, проведен от GORBI по искане на телевизия "Имеди“.

В Грузия партията "Грузинска мечта“ води на местните избори с  47.6% от гласовете. Партията "Национално движение" на Михаил Саакашвили получава 27.1% от гласовете.

Данните на телевизионната компания "Мтавари Аркси" обаче показват, че "Грузинска мечта" води с едва 38.6% от гласовете, докато "Национално движение" получи 33% от гласовете. Уточняваме, че "Мтавари Аркси" е опозиционна, неолиберална телевизия, за която се предполага, че се финансира и от фонданции на Джордж Сорос.

Екзитполът на телевизионния канал "Формула" отбелязва, че бившият футболист на грузинския национален отбор Каха Каладзе води в изборите за кмет на Тбилиси (43%). Ники Мелия има 39%. Според "Имеди",  Каладзе също е начело (51,3%), докато Мелия е с 34,6%. Но каналът "Мтавари Аркси" отбелязва, че Мелия има 40,8% от гласовете, а Каладзе е с  40,2%.

Напомняме, че Калдзе е легенда на грузинския футбол. Той е известен с представянето си за Милан в периода 2001 – 2010 г. Бившият защитник има 194 и 12 гола за "росонерите".

  Сподели
221