Бивш мениджър на Нюкасъл е с деменция


Н. Гавазов

Бивш мениджър на Нюкасъл е с деменция

74-годишният ирландски специалист Джо Киниър, който е бивш треньор на Нюкасъл и известен с представянето си за Тотнъм през 60-те и 70-те години на миналия век, е диагностициран с напреднала деменция. Семейството на бившия футболист говори за този проблем.

"За мен е много тъжно да видя толкова много бивши играчи, които се борят с деменция. Това е просто ужасно. Много застраховат футболистите срещу травми, така че защо да не въведете задължителна застраховка срещу такива заболявания? Във футбола има достатъчно пари, за да се помогне на нуждаещите се. Функционерите трябва да предприемат допълнителни стъпки, за да направят играта по -безопасна за тези, които играят сега и ще се пенсионират в бъдеще. Трябва да се направи повече и в двете области. Този разговор дори не е конкретно за нас - става въпрос за футбола като цяло", заяви съпругата на Киниър.

Отбелязва се, че Киниър е диагностициран с агресивна форма на съдова деменция с ранно начало през 2015 г., една година след напускане на Нюкасъл. Към днешна дата болестта е навлязла в късен стадий.

  Сподели
252