Британските студенти ще изучават Рашфорд


Н. Гавазов

Британските студенти ще изучават Рашфорд

Британски студенти ще изучават използването на социалните медии от нападателя на Манчестър Юнайтед Маркус Рашфорд като инструмент за гражданска активност, съобщи Goal.

Нападателят преди това използва профилите си в социалните медии за борба с бедността, събирайки пари за благотворителност и призовавайки правителството на Обединеното кралство да продължи безплатното хранене за деца в училище.

Също така в социалните си мрежи Рашфорд се бори с бездомността и се обяви срещу расистката злоупотреба, която той и други футболисти са получавали през последните години.

Ръководителят на учебната програма AQA по изкуства Сандра Алън коментира иновацията за британски студенти.

"Маркус Рашфорд е един от най -влиятелните и вдъхновяващи млади хора във Великобритания, така че студентите могат да научат много от това как той използва социалните медии, за да въздейства истински. Това не е просто възможност за тях да научат за социалните медии - това е и чудесен начин да се запознаят с важни социални и расови въпроси като част от нашия ангажимент за равенство, разнообразие и включване в учебната програма“, заяви Алън.

  Сподели
316