Мърсън: 13 години не бях истински трезвен


Н. Гавазов

  Мърсън: 13 години не бях истински трезвен

Бившият нападател на Арсенал Пол Мърсън разказа за вредните навици, които са пречили на игровата му кариера и личния живот.

През 90 -те години на миналия век, когато Мърсън сияеше, футболистите нямаха такъв примерен начин на живот, както сега. Пиенето, наркотиците и хазартът доведоха до колосални финансови и емоционални загуби за Пол, който сега е телевизионен експерт.

"Направих първия си залог, когато бях на 16, като изхарчих цялата си месечна заплата от Арсенал за 10 минути в William Hill. Не спрях докато не загубих всичко, което имах - къщи, коли, бракове, цялата ми пенсия и моето самоуважение.

Веднъж умишлено пропуснах мач на УЕФА, позовавайки се на тонзилит, защото се страхувах от задължителен допинг тест на УЕФА.

Започнах да ходя в денонощен пъб в Smithfield Market. Пиех сам и смърках в тоалетните. В осем сутринта взех такси до тренировъчната база и дори имах няколко любовни успеха на задната седалка.

През следващите 13 години никога не бях истински трезвен. Затова все още посещавам срещи (бивши алкохолици). Когато слушам историите на хората, това ми помага да си спомня защо не трябва да се отказваш. Говоренето е единствената ми работеща терапия", заяви Мърсън.

  Сподели
316