Феминистки проведоха акция срещу Роналдо


Н. Гавазов

Феминистки проведоха акция срещу Роналдо

Самолет с банер, поддържащ модела Катрин Майорга, прелетя над стадион "Олд Трафорд" по време на мача Манчестър Юнайтед - Нюкасъл. Напомняме, че момичето обвинява Кристиано Роналдо в изнасилване

Акцията беше организирана от феминистката организация Level Up, която искаше да "напомни на хората“ за обвиненията срещу нападателя на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо в изнасилване.

На транспаранта пишеше "Вярвайте на Катрин Майорга“. Самолетът се появи над терена почти веднага след началото на мача.

Майорга твърди, че е бил изнасилен от португалеца през 2009 г.

Делото започна през септември 2018 г., след като моделът заведе дело за изнасилване от играча в хотел в Лас Вегас. Майорга твърди, че е получила 375 000 долара от футболиста за мълчанието си.

През октомври 2020 г. моделът направи нов опит за съдебен спор с Роналдо. Тя се надяваше да докаже, че не е била в състояние да разбере условията на споразумението за неразкриване на информация, сключено през 2010 г.

Роналдо отрича обвиненията, повдигнати срещу него от Майорга. През юли 2019 г. прокуратурата в Лас Вегас изчисти футболиста от подозрения за изнасилване по този случай.

През април тази година се появи информация, че американката иска да получи около 56 милиона паунда (почти 65 милиона евро) обезщетение от футболиста.

  Сподели
389