Катаня използва мръсен трик, за да вкарва голове


.

Катаня използва мръсен трик, за да вкарва голове

Отборът на Катаня откри изключително ефективен начин за отвличане на вниманието на противника при статични положения. В мача с Торино нападателят Джанвито Плазмати (вдясно) свали шортите си пред вратаря Матео Серени, което доведе до гол от фаул на Джузепе Маскара за 3:2.

Бившият италиански рефер Паоло Касарин определи трика като ”неспортсменски” и добави, че за това трябва да бъде показан жълт картон. Шефът на Катаня Пиетро Ло Монако бе на друго мнение:

“Трик?. Не бих казал така. От съдията зависи да реши дали играчът трябва да бъде наказан, в противен случай всичко е редовно.

“Това бе жест за празнуване на гола. Не беше показване на неуважение към съперника или феновете му. Когато има фаул всички опитваме да пречим на стената и да се движим, за да се създадат пространства. Не е забранено, а и не съм пречил. Не мисля, че това е мръсен жест”, каза Плазмати пред “Ла Република”.

Шефът на съдиите Пиерлуиджи Колина обаче също смята, че играчът показва неуважеие сваляйки гащите си при спряна игра като е сигурен, че ситуацията е попречила на вратаря да реагира нормално.

  Сподели
154