15 години затвор грозят Берлускони


Н. Гавазов

15 години затвор грозят Берлускони

Собственикът на Милан и министър-председател на Италия Силвио Берлускони ще бъде изправен пред съда по обвинение в злоупотреба с власт и плащане за секс с непълнолетна. Днес съдия Кристино Ди Сенсо определи и датата на първото съдебно заседание, което ще се проведе на 6 април и ще премине по ускорената съдебна процедура.

Берлускони ще отговаря по обвинението, че е плащал за секс услуги на младата мароканка Карима Ел Махруг, по известна като Руби. Премиерът на Италия е обвинен също, че е оказал натиск върху миланската полиция да освободи мароканката след задържането й за кражба. Както Берлускони, така и Руби отрекоха да са имали сексуални отношения. Момичето заяви, че е присъствало на съвсем нормални и благоприлични вечери по покана на премиера. Но призна, че на първата си среща с него е получила 7000 евро.

Защитата на Берлускони твърди, че той е поискал освобождаването на мароканката, защото бил убеден, че тя е племенница на египетския президент Хосни Мубарак и искал да запази добрите си отношения с него.

Ако бъде признат за виновен, Берлускони може да бъде осъден общо на 15 години затвор - 3 за наемане на проститутка и 12 за злоупотреба с власт.

В неделя един милион демонстранти, повечето от тях жени излязоха по улиците на Италия, за да призоват за оставката на засегнатия от секс скандал премиер. Шествията се проведоха в над 200 градове и населени места, с което италианците изразиха своя гняв и недоволство от Берлускони.

От своя страна премиерът отхвърли протестите и заяви, че винаги е карал жените да се чувстват специални.

„Всяка жена, която е имала възможност да ме познава знае как се отнасям с тях. Винаги съм показвал най-голямо внимание и уважение и винаги съм правил така, че всяка жена да се чувства специална", заяви Берлускони.

 

  Сподели
203