Баща ще гледа сина си преди своята смърт


Н. Гавазов

Баща ще гледа сина си преди своята смърт

Вратарят на националния отбор на Финландия Ес Йоронен ще може да зарадва баща си за последен път със своята игра на предстоящото Европейско първенство през 2020 година.

Тимо Йоронен е работил като учител през по-голямата част от живота си, а също така е бил треньор по лека атлетика. Преди около три години и половина клепачът му беше отстранен, след което замина за Копенхаген, където синът му играе за едноименния клуб. Там Тимо се обадил от лекар и разбрал, че има меланом. Той се бори дълго време с болестта, но сега лекарите прогнозират, че му остават около четири седмици живот. В допълнение към меланома, Йоронен-старши претърпя инфаркт на малкия мозък, след което едната му ръка е парализирана и речта му става все по-малко ясна.

"Докато отказвах да приема, че един от възможните резултати е смъртта, животът ми бе ад. Когато се адаптирах, нещата станаха по-лесни. Все още имам време да видя Еса. Пожелавам на момчетата всичко най-добро на предстоящия турнир“, заяви Тимо.

Йоронен-старши ще присъства на първия мач от финландския национален отбор на Евро 2020, в който отборът ще играе с Дания. Срещата ще се проведе в Копенхаген на 12 юни.

  Сподели
116