Играч на Кардиф Сити победи рака


Н. Гавазов

Играч на Кардиф Сити победи рака

Защитникът на Кардиф Сити Сюлейман Бамба, който бе диагностициран с неходжкинов лимфом по-рано тази година, съобщи за оздравяването си.

"Здравейте всички. Исках да ви информирам, че вече нямам рак! Разбира се, това е невероятно добра новина за моето семейство и за мен, сега сме на седмото небе. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха - няма значение дали са били съобщения или нещо друго. Това ми даде допълнителна сила да преодолея трудностите.

Специално благодаря на Националната здравна служба, че се грижи много за мен. Винаги ще ви бъда благодарен за вашата работа. Благодаря на моето семейство, моите приятели и, разбира се, на моя клуб и всички от футболния свят, които ми помогнаха да се справя с това предизвикателство. Надявам се скоро да се видим на терена. Сол“, написа Бамба в профила си в Twitter.

Бамба се присъедини към Кардиф Сити от Лийдс Юнайтед през 2016 година. През този сезон 36-годишният играч изигра шест мача в Чемпиъншип. От 2008 до 2014 г. той бе част от националния отбор на Кот д'Ивоар.

  Сподели
213