ЛГБТ-движението на Арсенал: Не вярваме на ФИФА


Н. Гавазов

ЛГБТ-движението на Арсенал: Не вярваме на ФИФА

Джордж Райс, който е ръководител на ЛГБТ движението на феновете на Арсенал, говори за отношението на другите фенове към тях, както и за бойкота на Световното първенство в Катар.

"Имаме добри отношения с клуба. Искаме да направим атмосферата на стадиона по-добра и приветлива. Феновете на Арсенал са приятелски настроени хора. Получихме одобрение и от феновете на други отбори, окачвайки платната си на мачовете като гости. Съществуваме като напомняне, че като правите хомофобски коментари, обиждате собствените си служители, които просто имат различна ориентация.

Не вярвам на ръководните органи на футбола, просто погледнете ФИФА. Следващото Световно първенство ще се проведе в държава, която криминализира ЛГБТ хората, организира екзекуции по шериатския закон. УЕФА има подобна репутация като домакин на финала на Лига Европа в Баку.

Тези организации разпознават дискриминацията и се борят с нея с думи, но когато става въпрос за реални действия, те не са склонни да променят нещо. Лично аз съм склонен да бойкотирам Световното първенство по футбол през 2022 г.", заяви Райс.

  Сподели
130